Home Bezoeken
Reisverslagen

De reisverslagen van onze bezoeken aan de verschillende projecten ter plaatse.verslag bezoek Sri Lanka januari 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Lieve en Eric gingen begin januari naar Sri Lanka op werkbezoek!

Hier vinden jullie een kort verslag van dit bezoek!

 
tweede verslag reis Sri Lanka 2015 juli PDF Afdrukken E-mailadres
Vervolg reisverslag:
Dag 10:
Bezoek aan Kandy. Mijn medereizigers bezoeken de Kandy Tempel, ik maak van de gelegenheid gebruik om eventjes te mailen.
Met Wasantha bezoek ik een Hindoe tempeltje, en dan komen de tempelbezoekers aan. Eventjes winkelen, en dan via het hectische stadsverkeer naar de Kandy Dancers gaan zien: een andere locatie dan normaal.... deels beter, deels minder goed.
Na de Kandy Dancers onmiddellijk op weg naar Nuwara Eliya. Via veel draaien en keren vorderen we in het hooggebergte van de wondermooie theeplantages.... Maar het wordt snel donker, en het weer wil niet mee: wind, regen en koude temperaturen... niet te verwonderen dat de lokale bevolking ingeduffeld is alsof ze naar de noordpool gaan.... jassen, mutsen, pulls.... het is dan ook maar tussen 10 en 15 graden.
Deze nacht weinig geslapen: vochtig en koud, en de wind doet alles rammelen wat maar rammelen kan!
Dag 11:
Bezoek aan een theefabriek. Veel volk, prachtige zichten over de theeplantages, ontspannende sfeer.

In de namiddag op bezoek bij Sister John, het "Home of Hope" waar kansarme theeplukkers kinderen worden opgevangen (waarvan 10 door de VZW). Eerst worden we vergast op thee met cake bij de zusters. De kinderen vinden het fijn om ons te ontvangen met zang en dans, wij geven enkele geschenken en koekjes. Heel ontspannen en leuke sfeer, ook voor onze kinderen. Het contrast van onze schoolkinderen en de meisjes van het home is groot: Lotte, Jenne en Riete zijn onder de indruk! De dag wordt afgesloten wet een avondmaal gekookt door Wasantha: heel lekker!

lees meer
 
Eerste verslag 2015 juli PDF Afdrukken E-mailadres
Dag iedereen,
Hier wat nieuws uit het mooie Sri Lanka. Opnieuw niet kunnen mailen vanuit Negombo: internetcafe gesloten wegens straatfeest!
Onze vluchten verliepen vlekkeloos: tussenstop in Dubai, en daarna op de Maladieven waar we de luchthaven mochten verlaten. We zijn dan maar met een overzetboot naar een van de eilandjes gevaren, maar daar was weinig te zien en te beleven: groezelige winkeltjes, enorm veel brommers en moto`s... uiteindelijk kwamen we dan toch aan  een stukje strand, waar we wel wat mooie vissen en krabben zagen.
Aangekomem in Sri Lanka: heel hartelijk onthaald door onze vriend Wasantha (driver), en naar Negombo gebracht, naar ons gewoonlijke verblijf. Daarna iets gaan eten (nota: er mocht die dag geen alcohol geschonken worden, maar de mensen zijn zeer vindingrijk, en er werd bier geshonken in een theekan en in theetassen!) Daarna van een deugddoende slaap genoten.
Lees meer...
 
verslag reis Sri Lanka januari 2015 PDF Afdrukken E-mailadres

 

Op volgende link kan je het reisverslag van het voorbije bezoek in januari lezen.

Reisverslag januari 2015

 
Impressie Sri Lanka 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 16 februari 2014 22:01

 

Zaterdag 15 feb 2014 – gistermiddag thuisgekomen na een reis van 3 weken (zus Lieve en vrouwtje Anne) of 14 dagen (broer Eric en ikzelf (Ronie)). Het zaterdagmorgennieuws doet vreemd aan na 14 dagen niet geluisterd te hebben naar ons Vlaamse radionieuws : wat zijn we toch met luxe en onbenullige zaken bezig in ons thuislandje… Je begrijpt het al: de reis naar Sri Lanka heeft een zeer diepe indruk nagelaten. Thuis vertrokken vol nieuwsgierigheid op donderdag 29 januari om 5u00 en geland in Colombo vrijdag 3u00 lokale tijd. We komen terecht in een andere wereld.

 

Lees meer...
 
«StartVorige1234VolgendeEinde»

Pagina 1 van 4