Home Bezoeken
Reisverslagen

De reisverslagen van onze bezoeken aan de verschillende projecten ter plaatse.Kandy, wc's bouwen, een pijnlijke rug en een pastoor... PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 07 februari 2014 17:42
Dag iedereen,

Vandaag zijn we in Kandy.
We bezoeken de tempel, en gaan van hieruit naar Nuwara Eliya.
Deze avond en morgen is er de meeting met de leden van het commitee omtrent de projecten en de werking van het commitee.

Het bouwproject is goed verlopen, Er werden toiletten voorzien naast een parochiekerk, die gebruikt zullen worden door de kerkgangers, maar vooral door de jongeren die hier regelmatig in groep samenkomen voor vorming en training. Deze jongeren komen van over het hele land.
Mijn 2 broers waren opgetogen over de samenwerking met de plaatselijke jongeren, die meehielpen om een diepe put te graven voor de afloop van de toiletten. De funderingen voor de toiletten werden gemaakt, en Eric vertelde dat hij nog nooit zo hard gewerkt had in Sri Lanka. Ook Ronnie is opgetogen. Hij houdt er een pijnlijke rug aan over, maar dat wordt wel beter.
De plaatselijke patoor heeft indruk gemaakt op Eric en Roonie door zijn inzet voor de mensen in de parochie, maar ook daarbuiten.

Er volgen uiteraard nog meer verslagen op de website in verband met deze reis, maar onze tijd om te mailen is beperkt enhet is niet overal even makkelij om een goed internet cafe te vinden.

We gaan onze laatste week in!
Tot spoedig!

Groetjes,

Lieve
 
REIZIGERS PDF Afdrukken E-mailadres
maandag, 03 februari 2014 08:03
Dag iedereen,
Vandaag eventjes de tijd nemen om wat nieuws te sturen. Eric, Ronnie en Anne zijn momenteel naar de oude site in Anaradhapura, maar ik heb dat al wel 6 keer gezien dus het hoeft voor mij niet meer.
We zijn gestart in Negombo, en hebben daar al een en ander beleefd!
Het bezoek aan het ziekenhuis waar de vrouw van Christopher verblijft liet wel een indruk achter! een donkere, snoezelige ruimte waar 8 vrouwen op een bed liggen, met hun bezittingen naast hen. de familie moet zorgen voor hun eten, en er is een vrouw die moet betaald worden voor de verzorging en het helpen bij toiletbezoek en dgl.
het is een soort van prive ziekenhuis, dat een kruidenbehandeling doet. Dat was de wens van de vrouw.een operatie wou ze niet.
op de avond van ons vertrek uit Negombo hebben we het meisje gezien dat bij het begin van onze Foundation een hartoperatie onderging op onze kosten. Zij zit nu in haar 2de jaar van de univ, en doet het uitstekend. zij studeert via ons scholaship. zij doet handel, en moet nog 2 jaar doen. Ze spreekt goed Engels en was blij dat ze ons kon ontmoeten. Wij waren trouwens misschien nog blijer dan zij! Het doet deugd om zo iemand te ontmoeten waarvan je weet dat het zonder onze hulp nooit hetzelfde zou zijn geweest! Het meisje wil later in een bank gaan werken.
In Colombo bij Consey hebben we opnieuw de vrouwen van de vrouwenwerking ontmoet. Zij zijn ook zeer goed bezig, Zij hebben mooi werk gelverd met het maken van onze wenskaarten en ovenwanten en dgl.... goed bezig daar.
In Payagala hebben we ook de vrouwen ontmoet: het naaiatelier, de varkenskwekerij, en de groepsleidster. Het was leuk praten, en de vrouwen lijken erg tevreden!
Gisteren zijn we met de mannen naar Eric zijn paradijselijk eiland geweest. Veel van de mensen herkenden hem nog.... De toiletten worden goed gebruikt, en zijn goed onderhouden. Eentje is de deur kapot, maar dat zal wel hersteld worden. De wandeling op het eiland is natuurlijk een zeerleuke belevenis: een stralende zon, een verkoelend windje, en een uitzicht op de Lagune, met de kleurrijke bootjes. Vriendelijke mensen, joelende kinderen die ons opwachtten aan de kerk, en een haag moesten vormen en applaudiseren als we aankwamen. Deze kinderen zijn nog heel gelukkig met een snoepje en een balon.... watzijn ze mooi met hun donkere huid, hun witte tandje en hun eeuwige glimlach! De kleinsten dagen elkaar uit om ons aan te raken..... de oudsten proberen ons aan de praat te krijgen metde 5 woorden Emgels die ze kennen (de leraar kent er misschien wel 6!)
De krabben, verse vis, scampi en inktvis die ze voor ons klaarmaaketen kwamen recht uit de zee, en met een minimum aan kruiden... zo kan je ze echt waar nergens anders eten!!!!
De boottocht naar en van het eiland is natuurlijk ook een niet te missen  attractie dus de eerste dag van de mannen was supper! We hadden 's morgens al een heel mooie Hindoetempel bezocht, en ook de vismarkt van Chilaw.... meer moet dat niet zijn voor Nonkel Ronnie.
Vandaag kwamen we naar Anaradhapura, voor een bezoek aan de bio rijstboer. Nonkel Ronnie is in zijn nopjes.... op deze rijstboerderij worden zaden gekweekt op de oude biologische manier, oude Sri Lankaane varieteiten, die in onbruik geraakt waren, maar veel gezonderzijn dan de moderne methode van rijst kweken. We liepen op het zonnige rijstveld (paddy) en we kregen uitleg over de teeltechnieken, en de hulp die de waterput daarbij is die we twee jaar geleden geschonken hebben. De machines die vorig bezoek niet gebruikt konden wortden wegens te weiig stroom zijn nu ook in werking, nadat we geholpen hebben bij de financieringvan de stroomvoorwziening.
We werden ook uitgenodigd bij Brian thuis, een kleine rijstboer die aan zijn huis een kleuterschooltje heeft, de Mihintale Preschool, grotendeels gefiancierd door de St Clemensschool  van Hoeilaart.
Dit was in grote lijnen wat we tot nu toe beleefden... Er is nog veel meer, maar het internetcafe gaat sluiten, dus.....
Aan iedereen warme groetjes, we denken aan jullie maar we genieten volop! sorry voor de fouten, geen tijd om te herlezen, ze gaan sluiten hier
Lieve
 
Reisverslag Lieve en Joris PDF Afdrukken E-mailadres
maandag, 04 maart 2013 07:53

 

Reisverslag Sri Lanka reis 17 januari tot 8 februari 2013 Joris De Kegel en Lieve Van Rysselberghe

We zijn weer terug van onze Sri Lanka reis.

De reis was goed: heel goed weer, veel gezien en gehoord, veel gewerkt en ook genoten.

Wat vooral opvalt is de hele verandering die het land momenteel ondergaat, vooral de laatste 2 jaar.

Lees meer...
 
Verslag reis Eric PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 21 februari 2013 10:09

Beste allemaal!

Zoals jullie wel weten is 'Scholarship' of het geven van steun aan kansarme kinderen prioritair voor ons. Ondertussen krijgen zowat 600 kinderen financiële hulp van onze foundation om hun opleiding mee te betalen, ieder jaar opnieuw.

Lees meer...
 
Uitgebreid nieuws PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 05 februari 2012 10:37

Beste allemaal,

Gisteren schreef ik een uitvoerig verslag via de MDK website, omdat gmail niet wou lukken,  en toen ik na 3 kwartier wou doorsturen kwam er een leuk berichtje dat mijn tijd verstreken was en dat ik opnieuw moest inloggen ...  maar het internetcafé sloot zijn deuren .
Ik ben aangekomen met een goeie vlucht, na mijn loop van 32 km  van die morgen en 4 uur wachten in Londen was ik zo moe dat ik 5 uur heb geslapen op het vliegtuig ...
Anthony en Sudarma hebben mij afgehaald, en samen met Brian gingen we dan naar Colombo.  Minivergadering en dan per toektoek naar Sudarma's huis om te gaan eten.  Met Brian, is hartelijk verlopen.  Overnacht in een basic room in the office, samen met Brian, en door zijn geronk heb ik bijna niet geslapen.  's Morgens om 6 uur per toektoek naar station, en daar de trein [eerste klas alsjeblief] naar Anuradhapura. De bijna 4 uur op de trein zijn goed verlopen en we hebben slechts 760 roepies voor ons beiden betaald.  Maar je moet dit wel 2 weken vooraf boeken, aldus Anthony.
Per toektoek [chauffeur was de schoonbroer van Hadith [Sudarma's man] naar Mihintale.  Onderweg anassi en banana gekocht!!!!!
Lees meer...
 
«StartVorige1234VolgendeEinde»

Pagina 2 van 4