Bio rijstproject 2022

kjdejdz

Hoe we projecten selecteren

De vzw Martin De Kegel heeft een manier uitgewerkt om bij de juiste mensen de juiste hulp te krijgen. De projecten komen vanuit de mensen zelf. Bestuursleden en andere vrijwilligers gaan in hun omgeving aan de hand van dialoog op zoek naar de aller zwaksten binnen de gemeenschap. Samen met die mensen gaan ze op zoek naar een manier om hun te empoweren. Veelal wil dit zeggen dat er een microkrediet wordt toegekend of dat er een project wordt opgezet waar de hele gemeenschap samen aan werkt. Voorbeelden hervan zijn de rijst- en de vrouwen-projecten.

Wanneer er besloten wordt binnen de gemeenschap een project te op te zetten gaan de afgevaardigden van de vzw naar de algemene vergadering van de Martin De Kegal Foundation met het project waar dat het aan de leden wordt voorgelegd. Daar wordt dan beslist of het project in aanmerking komt voor het verwezenlijken. De lijst van deze initiatieven wordt op zijn beurt naar België doorgestuurd.

Vzw Martin De Kegel zal dan in zijn algemene vergadering dan terug dezelfde denkoefening maken. Een aantal projecten worden onmiddellijk goedgekeurd en worden dan ook opgestart. Anderen vragen wat meer uitleg en dan wordt er meestal door de voorzitter vanuit België op bezoek gegaan in Sri-Lanka om zekerheid te hebben of dit project wel de impact zal hebben dat het beweert te zullen hebben.

Projectoverzicht vanuit Sri Lanka

Vanuit Sri Lanka bereikte ons een heel mooie presentatie van alle projecten die we daar hebben lopen. Met een mooie bedanking er bovenop.

Martin-De-Kegal-Presentation---SL.pdf