Jaarlijks financieren we het verblijf van 10 kinderen van theeplukkers in een home. 

Sri Lanka is het land dat vooral gekend is door de productie van thee in de theeplantages.

Deze plantages worden gerund door grote multinationals, maar de mensen die in de plantages werken behoren tot te armsten van het land! De vrouwen moeten voor een hongerloon de theeblaadjes plukken, de mannen onderhouden de plantage. Alles is onderbetaald.

Het onderwijs in dit gebied wordt georganiseerd door de multinational en is van een zeer laag niveau: zo kunnen de jongeren geen job vinden buiten de regio, en is het aantal werknemers voor de theepluk gevrijwaard.

In dit gebied steunen we 55 kinderen met het scholarship (studiebeurs). Onze vrouwenorganisatie organiseer hiermee bijkomende lessen voor de kinderen, zodat zij later een betere job kunnen vinden.

We zien ook dat in dit gebied veel kinderen mishandeld worden of door de ouders aan hun lot worden overgelaten. Deze kinderen kunnen terecht in het 'Home of Hope' waar zij kwaliteitsonderwijs krijgen met daarna waarborgen voor een goede job en een beter leven! 10 van deze kinderen in het 'Home of Hope' worden door onze VZW gefinancierd. Het home wordt gerund door de zusters van de 'Good Shepherd Congregation'. Jaarlijks gaan we op bezoek in dit tehuis om de sfeer en de werking te verkennen.