Afdrukken
Geschreven door Lieve Van Rysselberghe Lieve Van Rysselberghe
Categorie: Medical assistance Medical assistance
Gepubliceerd: 19 augustus 2018 19 augustus 2018
Hits: 911 911

Medical assistance voor 70 zwaar zieke personen, gehandicapten of personen die een ongeluk overkwam.

 

Jaarlijks worden 70 personen die het financieel zeer moeilijk hebben, gesteund voor medische zorgen.

De Foundation MDK heeft als prioritair doel onderwijskansen te geven aan kinderen en jongeren. Maar reeds vlug werd duidelijk dat de meest behoeftige personen het ook zeer moeilijk hebben om medische kosten te betalen zowel voor de kinderen als voor de gezinsleden. De vraag kwam dan ook zeer vlug om een project te starten om bij te springen als er financiële problemen zijn ten gevolge van ziekte, handicap of ongeluk.

Voor personen die een ongeluk voorhebben is er meestal een éénmalige tussenkomst om een therapie te volgen of een operatie te ondergaan.

Voor chronisch zieken is er een maandelijkse of jaarlijkse toelage.

Voor dit project wordt geval per geval overwogen welke hulp het best gegeven wordt. Het zijn de committee leden van de Foundation in Sri Lanka die de personen uitkiezen, en die de evaluaties doen.

 

 

 

 

Deze persoon, met aangeboren scheefstaande voeten kreeg van de Foundation een paar nieuwe schoenen. Deze schoenen worden speciaal gemaakt voor hem en kosten zeer duur. Hij heeft een zeer bescheiden inkomen als klerk in een bedrijfje, en kon zich geen nieuwe schoenen veroorloven.