Voor 50€/jaar geeft u een kind een toekomst!

Steun hen, doe een gift!

Naar Home pagina

Martin De Kegel en Lieve Van Rysselberghe

Onze wereld wordt gekenmerkt door onrechtvaardige ongelijkheid en uitbuiting van het arme Zuiden. Dat is mij steeds een doorn in het oog geweest.

Toen mijn man Martin terugkwam van een inleefreis naar Sri Lanka stond het vast dat we voor dit ontwikkelingsland “iets” wilden doen. Martin geraakte nooit uitverteld over dit mooie land en de vriendelijke mensen. Maar hij was niet blind voor de vele noden van de inwoners.

Hij zag kinderen die op het strand de hele dag moesten helpen bij het verwerken van de vis, in plaats van naar school te gaan. Hij wou iets doen om de kansarme vissers- en sloppenwijkkinderen te helpen. We droomden ervan hiervoor fondsen in te zamelen en samen dit mooie en boeiende land te bezoeken.

Toen op 30 april 2001 Martin plots overleed aan een hartinfarct, kon er van de voorgenomen reis geen sprake meer zijn. Martin was zeer gekend in talloze kringen en zijn overlijdensbericht vermelde dat bloemen niet wenselijk waren maar dat een bedrag kon gestort worden op het rekeningnummer van Wereldsolidariteit, met vermelding “Sri Lanka”. Dit bedrag zou dan doorgestuurd worden naar het Christian Workers Movement (CWM = de KWB van Sri Lanka). Het Sri Lankaanse CWM besliste om met dit geld een “Martin De Kegel Foundation” op te richten.

Na dit plotse overlijden van Martin, kreeg ik de steun van onze kinderen, familie en talloze vrienden en bekenden om iets uit te bouwen ten voordele van Sri Lanka.

Martins plots overlijden was voor mij een zeer zware klap. De oprichting van de VZW en de ontplooiing ervan heeft mij door het diepe verdriet heen geholpen. De VZW was de enige zingeving aan de vroege dood van mijn echtgenoot.

We hadden nooit voor mogelijk gehouden dat het deze proporties zou aannemen. Dankzij onze VZW genieten vandaag meer dan 700 kinderen uit kansarme gezinnen kwaliteitsonderwijs en via projecten ondersteunen we de hele gemeenschap.

Opgericht in 2001 zijn we al meer dan 20 jaar bezig en we groeien nog elk jaar. De VZW heeft mij opnieuw zin in het leven gegeven. Het is mijn 5de kind.

Dankbaar

Ik ben vooral heel dankbaar aan mijn gezin, familie en vrienden voor hun aanhoudende steun.

Ik ben ook dankbaar aan alle Sri Lankaanse vrienden die ter plaatse de organisatie uitbouwen en vorm geven. Zonder hen is niets mogelijk.

De dankbaarheid van de mensen in Sri Lanka geeft zeer veel voldoening en is een sterke motivatie om verder te doen. Het vraagt veel energie om steeds verder te gaan, maar het geeft nog meer energie terug.

Lieve Van Rysselberghe, voorzitter.


Hieronder zie je enkel foto's van openingen en huldigingen van de Foundation Martin De Kegel in Sri Lanka.