Voor 50€/jaar geeft u een kind een toekomst!

Steun hen, doe een gift!

Naar Home pagina

Jonge vrouwen in het opvangtehuis “Home of Hope” in Nuwara Eliya.

Van bij de aanvang hadden we oog voor de problemen van alleenstaande moeders. Onder leiding van een van onze verantwoordelijken organiseren deze vrouwen zich nu in zelfhulpgroepen.

Wij bezorgen deze vrouwen microkredieten (kleine renteloze leningen of leningen tegen een kleine intrest) zodat ze via thuisarbeid een inkomen kunnen verwerven voor hun gezin.

Het gaat om allerlei vormen van thuisarbeid: winkeltjes, naaiateliers, kippenkwekerijen, bloemenkwekerijen, bloemschikken voor feesten en hotels, activiteiten in de visverwerking, maaltijden bereiden, groenten kweken enzovoort.

Hieronder een video waarin De Sri Lankaanse verantwoordelijken van de Martin De Kegel Foundation, voorzitter Shiran Maithri en Secretaresse Sudharma Kumudu, zelf de verschillende projecten voor hulp aan vrouwen voorstellen en uitleggen. Het filmpje werd opgenomen tijdens hun bezoek aan België in 2019.

En hieronder enkele foto's. 


Er zijn veel wezen, verstoten en zelfs misbruikte meisjes en dus ondersteunen we ook een aantal weeshuizen en opvangtehuizen. Hieronder enkele foto’s van het “Home of Hope” in Nuwara Eliya.

En een filmpje van een optreden van enkele meisjes: